BLOG

Téli csizma kisokos – Ezért válassz barefoot téli cipőt

A webáruházban már egy ideje elérhetőek az új téli puhatalpú csizmácskák. Arra gondoltam, hogy egy posztban összegyűjtöm Nektek a legfontosabb tudnivalókat ezekről a kis csodacipőkről, így könnyebben tudtok majd választani a számtalan lehetőség közül.

Mikor találkoztam először a barefoot cipőkkel? Egy hasonlóan hűvös novemberi napon történt. Akkor láttam először, mennyire jó, hogy télen is ilyen rugalmas, meleg és puha cipőben járhatnak a gyerekek. Ekkor határoztam el, hogy minél több ember tudtára adom, hogy nem muszáj gipsz keménységű bakancsokba járatni a kicsiket egész télen. (Erről az élményről bővebben itt olvashatsz.)

Lássuk, milyen is egy jó téli gyerekcsizma:

1. Kellőképpen melegkint röpködnek a mínuszok, a kicsi lábfejeket pedig melegen kell tartani!

2. Jól szellőzőa hőszigetelés alap, de ha nem megfelelő a cipő anyaga, a kicsik lába pillanatok alatt beleizzad a csizmába.

3. Jó az anyagaa legjobbak a természetes anyagok. A műbőr/műanyag csizmák gyakran túl merevek, vagy csak anyaguk miatt nagyon kényelmetlen hosszabb távon viselni őket.

4. Megbízható a minőségea ragasztások, varrások hibátlanok, így tud a cipő tartós maradni. Az alkalmazott anyagok megbízható, leinformálható helyről származnak és nem tartalmaznak káros anyagokat.

5. Támogatja a gyermek fejlődésétidomul az anatómiai sajátosságokhoz, nem akadályozza a szabad mozgásfejlődésben.

A tapasztalataim alapján ezeknek jó barefoot csizma tökéletesen meg tud felelni. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a Barefoot Hungary téli cipői ezeknek a kritériumoknak mind eleget tesznek. ❤️

Tavaly ilyenkor még nem volt webshopunk, Instagramon kerestetek meg sokan, és hatalmas örömmel töltött el, hogy mennyien érdeklődnek a puhatalpú Froddo cipők iránt. Idén már lehet webshopon keresztül is rendelni és annyira jó érzés, hogy még mindig sokan kérdezitek tőlem, hogy melyik cipő lenne megfelelő a kicsik lábára.

A jól megszokott modellek mellett idén télen több fajta cipő is érkezett.

Az egy nagy tépőzárral ellátott csizmák voltak a legkeresettebbek tavaly. Ennek az lehet az oka, hogy hihetetlen könnyű fel- és levenni őket, emellett a magasabb rüsztű és széles lábfejű gyerekek is gond nélkül tudják hordani. 30-as méretig elérhetőek, így a nagyobb ovisok már maguk is tudnak készülődni az induláskor.

A két tépőzáras bokacsizmából elérhető a kívül teljes bőrrel borított verzió, és emellett szintén 30-as számig a bokánál kívül szőrmével ellátott változat is, ami még egy kis extra melegséget biztosíthat a kicsiknek. A dupla tépőzár lehetővé teszi, hogy pontosan a gyerkőc lábára igazítsd a méretet.

Igyekeztünk szem előtt tartani minden igényt, így a széles és vastagabb, illetve a normál és kicsit keskenyebb lábfejű gyerekek is találnak megfelelő barefoot cipőt. Ezeket az információkat a cipők leírásánál is megtaláljátok.

Ez nem azt jelenti hogy akinek szélesebb a lábfeje, az nem tudja hordani a keskenyebb talphoz írt cipőket, csupán annyi a jelentősége, hogy a magasabb rüszt nem biztos, hogy befér a lábbelibe. Kaptam már visszajelzést, hogy a vastagabb talpacskák tökéletesen érzik magukat az új fajta cipőbe, hiszen a tépőzárral abszolút személyre szabható a komfortérzet.

Természetesen a barefoot szemlélet mindvégig fontos, így mindegyik fajta cipő megfelelően szélesedik saroktól az ujjakig, így lépéskor a szétterülő lábujjaknak elegendő tér marad a súly elosztására. Ráadásul az újfajta cipők talpa parafa elemeket tartalmaz, amelyek még rugalmasabbá és hajlékonyabbá teszik őket. Az önfeledt szaladgálás tényleg nem jelent gondot ezekben a cipőkben, igazi kötetlen boldogság egész télen.

A cipők puha hátsó része abszolút szabadságot nyújt, de mégis aki ragaszkodik ahhoz, hogy meg lehessen szorosabban húzni a cipőt bokatájékon, az megteheti. 

Mindegyik csizma tökéletesen felveszi viselője lábformáját, a bőr felső és a talprész megpuhul, így igazi mezítlábas érzést nyújt akár a most járással ismerkedő babáknak, akik télen tanulják meg az egyensúlyozást, de mivel nem csúszik a talpa, a késő délután sötétben, hóesésben az oviból, bölcsiből haza igyekvő gyerekeknek is szuper választás. 

Már megvan a tökéletes puhatalpú téli csizma, de még bizonytalan vagy, hogyan is öltöztesd fel gyerkőcödet a téli hidegben? Olvasd el ezt az írásomat, hogy megtudd, hogyan célszerű felöltöztetni a kicsiket a zimankós hidegben!